En stark arbetsinsats gav HV71 semifinal plats!

I förra inlägget tog jag upp frågan "Sista matchen för säsongen?". Kvällens match i Jönköping började med total Hv dominans i första perioden. Sedan fick Timrå lite chanser men kändes aldrig riktigt heta trots detta utan man kunde gå till pausvila med 0-0.

Andra perioden såg stundvis ut som i den första, den enda skillnaden var att Timrå var lite hetare i anfallszon än vad de varit innan. Då plötsligt en miss av Timrå och Björn Melin får tag på pucken. Melin åker mot mål samtidigt som han ser att Mattias Tedenby finns med på bortre stolpen. En snabb pass till Tedenby och publiken fick jubla för första gången den här kvällen! Assist till Björn Melin och Daniel Grillfors. Det här blev också enda målet i perioden.

Tredje perioden bjöd på mycket underhållande spel med chanser åt båda hållen. Det dröjde 8.22 av perioden innan vi fick se nästa mål. I powerplay kunde Martin Thörnberg öka på till 2-0 efter riktigt vackert framspel! Drygt 3 minuter senare får Kris Beech en kanonpass av Teemu Laine och helt öppet läge för Beech i slottet slutade med snyggt avslut mellan målvakten Åkerlunds benskydd och 3-0 var ett faktum.

Timrås tränare Charles Berglund var nu tvingad att försöka förändra situationen omgående! Han tar ut Åkerlund och detta resulterar i reducering 3-1 med 16.11 spelat av tredje perioden. Nu såg Timrå allt mer taggade ut och man ägde mer och mer puck i Hv-s försvarszon. Med endast 1 minut och 6 sekunder kvar av ordinarie tid så reducerade Timrå ännu en gång. 3-2 nu och Challe hade inte mycket att välja på utan plockade ut Åkerlund ännu en gång. Då sliter sig Hv loss i mittzon och anfallaren Andreas Falk kommer och prickar in 4-2 i öppen kasse.

Seger med 4-2 ikväll för HV71 som alltså vände Timrås 1-3 ledning i matcher till 4-3 för HV71. Otroligt starkt måste jag säga!

Sedan får jag inte glömma Mattias Tedenby. Han har nu gjort 4 mål på 4 matcher(!) anmärkningsvärt till högsta grad.