En stark arbetsinsats gav HV71 semifinal plats!

I förra inlägget tog jag upp frågan "Sista matchen för säsongen?". Kvällens match i Jönköping började med total Hv dominans i första perioden. Sedan fick Timrå lite chanser men kändes aldrig riktigt heta trots detta utan man kunde gå till pausvila med 0-0.

Andra perioden såg stundvis ut som i den första, den enda skillnaden var att Timrå var lite hetare i anfallszon än vad de varit innan. Då plötsligt en miss av Timrå och Björn Melin får tag på pucken. Melin åker mot mål samtidigt som han ser att Mattias Tedenby finns med på bortre stolpen. En snabb pass till Tedenby och publiken fick jubla för första gången den här kvällen! Assist till Björn Melin och Daniel Grillfors. Det här blev också enda målet i perioden.

Tredje perioden bjöd på mycket underhållande spel med chanser åt båda hållen. Det dröjde 8.22 av perioden innan vi fick se nästa mål. I powerplay kunde Martin Thörnberg öka på till 2-0 efter riktigt vackert framspel! Drygt 3 minuter senare får Kris Beech en kanonpass av Teemu Laine och helt öppet läge för Beech i slottet slutade med snyggt avslut mellan målvakten Åkerlunds benskydd och 3-0 var ett faktum.

Timrås tränare Charles Berglund var nu tvingad att försöka förändra situationen omgående! Han tar ut Åkerlund och detta resulterar i reducering 3-1 med 16.11 spelat av tredje perioden. Nu såg Timrå allt mer taggade ut och man ägde mer och mer puck i Hv-s försvarszon. Med endast 1 minut och 6 sekunder kvar av ordinarie tid så reducerade Timrå ännu en gång. 3-2 nu och Challe hade inte mycket att välja på utan plockade ut Åkerlund ännu en gång. Då sliter sig Hv loss i mittzon och anfallaren Andreas Falk kommer och prickar in 4-2 i öppen kasse.

Seger med 4-2 ikväll för HV71 som alltså vände Timrås 1-3 ledning i matcher till 4-3 för HV71. Otroligt starkt måste jag säga!

Sedan får jag inte glömma Mattias Tedenby. Han har nu gjort 4 mål på 4 matcher(!) anmärkningsvärt till högsta grad.

Det var allt för ikväll de,

Ha en fortsatt trevlig kväll och ta hand om er

/timmalicious

Sista matchen för säsongen?

I det här inlägget tänker jag skriva om något mycket högintressant just nu(enligt mig då). SM-kvartsfinalerna i ishockey!

Inför kvartsfinalerna så såg det ut såhär:

Färjestad - Brynäs
Skellefteå - Linköping
Frölunda - Luleå
Hv71 - Timrå

På förhand så tänkte nog många att Färjestad redan var klara, vilket de visade att de lätt skulle bli också efter att ha besegrat Brynäs med 4-0 i matcher. Svag insats av Brynäs då man bara gjorde 2(!) mål och släppte in 10 (!) Krävs betydligt bättre insatser för att rubba det heta laget från Karlstad.

Linköping valde alltså Skelleftå vilket på förhand tippades bli en mycket jämn kamp som förmodligen skulle gå till en 7:e avgörande. Ikväll spelas den 7:e och avgörande matchen alltså efter att Skellefteå sålt sig mycket dyrt mot Linköping och tvingat fram den här avgörande matchen. Det kommer utan tvekan bli en kamp in i det sista, kanske avgörs det i förlängning? Men LHC kommer att göra allt för att avgöra i sin hemma arena där man är mycket starka. Jag tror tyvärr att det kan vara sista matchen för LHC:s del. Skellefteå är ett väldigt hungrigt lag som hela tiden vill vinna, vilket man också gör ikväll! 2-3 till skellefteå tror jag!

Tränaren i Frölunda, Ulf Dahlén ifrågasattes ganska omgående när man väldigt oväntat valde Luleå i kvartsfinalen eftersom man i första matchen fick åka hem till Göteborg med 1-5 i baken. Men på lördagen, i match 2 så visade man att Frölunda är väldigt starka på hemmaplan och besegrade då Luleå med 4-2. Skulle vändningen komma för Frölunda nu? Hade man fått iordning på sitt spel? Vändningen kom och framför allt powerplay skulle visa sig vara direkt avgörande i match 3 där Frölunda bortaslog Luleå med 5-1. Inte mindre än 3 av de 5 mål som Frölunda gjorde kom i powerplay. Mycket imponerande! Fortsättningen blev ganska så enkel för Frölunda som precis som Färjestad kunde knalla vidare till semifinal på ett smidigt sätt.

Nu till den mesta intressanta kvartfinalen i mina ögon. Regerande mästarna HV71 mot formstarka Timrå!

HV71 som lyckades knipa en 4:e plats i serien fick inte välja lag till kvartsfinal utan man hamnade mot Timrå. Dessa lag möttes ju som vi minns i fjol. Den gången var det i semifinal och Timrå blev bara ännu en passagerare i Hv:s segertåg. HV71 visade upp styrka och slog Timrå med 4-2 i matcher.

Nu är det ny säsong och helt olika är båda lagen sett från förra säsongen.

Mästarna har inte alls visat samma klass i år. Det har gått väldigt knackigt i stort sett hela säsongen. Kanske beror det på några tunga spelarförluster såsom, Johan Åkerman? Per Ledin? Eller varför inte slagskämpen och tuffingen Lance Ward! Laget slutade som tidigare nämnt på en 4:e plats.

Timrå har chockat väldigt många den här säsongen och gjorde det riktigt surt för de flesta lagen. Med ledning av den något coola Charles "Challe" Berglund knep laget den 8:e och sista slutspelsplatsen.

Liksom kvartsfinalen mellan LHC och SAIK skulle den här komma att bli otroligt jämn.

Match 1. Första drabbningen lagen emellan skulle spelas i EON arena i Timrå där Timrå lyckades dra det längsta strået och vann med 2-1. HV71 ställde om direkt och nu väntade två stycken raka matcher i Jönköping. Första matchen i Kinnarps arena slutade med klar Hv vinst. Det blev hela 7-0! Många ställde sig nog från "Skulle Timrå klara att resa sig efter utklassningen?" Ja eller, utklassning kanske var att ta i. Men det var faktiskt klasskillnad lagen emellan. En riktig match i hemmapublikens smak.

Timrå gjorde precis emot vad alla trodde. De reste sig och vann sedan 2 raka matcher, därefter hade man alltså 3-1 i matcher. Med hjälp av mycket flyt skulle jag vilja säga. HV71 gick trots det här aldrig ned sig utan man vann istället nästa match med 3-1.  Man hade nu reducerat till 3-2 i matcher. I lördags spelade man den 6:e matchen som även den här kunde vara direkt avgörande för Timrå. Som väntat började Timrå med riktig fart under skridskorna och redan efter knappt 6 minuter hade Timrå 2-0 på HV i EON arena. Men inte heller den här gången tänkte HV71 ge upp utan man reducerade till 2-1 genom Björn Melin. I en tilltrasslad situation lite senare sköt Mattias Tedenby in pucken. Eller var pucken aldrig inne? En situation som domare Winnerborg valde att ringa på. Efter närmare videogranskning kunde man döma mål och det var nu kvitterat till 2-2! Tedenby som nu gjort 3 mål på 3 matcher och varit den mest färgstarka spelaren i HV71 under slutspelet. Matchen gick som så många gånger tidigare lagen emellan till övertid. Chanser fram och tillbaka för båda lagen. Men inga riktigt heta chanser i alla fall. Då händer det som förmodligen aldrig har hänt förut, inte i sådant här viktigt skede i alla fall! Mikko Lehtonen håller i pucken bakom egen kasse, när han ska starta anfallet lossnar hans skridskoskena och han faller likt bambi på hal is! Efter en riktig kalabalik framför målet gick pucken upp till Daniel Grillfors i HV som kunde stänka upp segermålet i krysset.

Nu efteråt hävdar ju Timrås tränare Challe Berglund att i samband med segerskottet så åker Hv-spelaren Jukka Voutilainen på målvakten Backlund och vill därför att målet ska dömas bort. Men lilla Challe, så pass självsäker och katig som du är så förtjänar du faktiskt det :)!

Det här inlägget började jag med frågan "Sista matchen för säsongen?" Men jag tror på HV71 ikväll. Jag tror inte att Timrå är starka nog att slå ut mästarna. Matchen slutar 4-2 till HV ;) !